Menu à la carte

Menu à la carte

  1. Matjas holenderski marynowany w zsiadłym mleku, sałatka z jabłek i selera naciowego, musztardowiec
  2. Sałatka cezar z chrupiącym boczkiem, wędzonym łososiem norweskim, dip anchovis
  3. Bukiet sałat z confitowaną piersią kaczą, chrupiące boczniaki, jajko frit, vinegrette z aromatem śliwkowego octu
  1. Krewetki tygrysie z patelni, emulsja maślana, czosnek, kolendra
  2. Krem ze słonecznika bulwiastego, zielonego jabłka, chips z boczku, pietruszkowe pesto
  3. Chowder, zupa rybna z dorszem, ziemniakami, omułki z patelni, creme fraiche
  1. Smażona polędwica z dorsza, risotto z emulsją pietruszkową, nowalijki z patelni, palone masło z czosnkiem
  2. Dorada królewska zapiekana z kruszonka ziołową, grillowane ziemniaki, warzywa po prowansalsku
  3. Roladka z piersi indyczej ze szpinakiem, suszonym pomidorem i serem feta, sos z selera naciowego, ziemniaki z wody z koperkiem, bukiet warzyw
  4. Skoki z królika z sosem z musztardy gruboziarnistej i białego wina, puree ziemniaczano pietruszkowe, pieczona marchew
  5. „Ossobuco milanese”, duszone plastry giczy cielęcej w pomidorach, warzywach i czosnku, kremowe risotto z szafranem, pieczony pomidor z kruszonką ziołową
  6. Policzki wołowe duszone w warzywach i niedźwiedzim czosnku, puree ziemniaczano-pietruszkowe, smażona brukselka z palonym masłem
  7. Stek „Dajen”, stek z rostbefu duszony w koniaku, śmietanie, pieczarkach, ziemniaki boulangere, pomidor zapiekany z ratatouile
  1. „Crumble” z truskawką i lawendą, lody śmietankowe
  2. Torcik bezowy „Pavlova” z kremem kawowym, świeże truskawki, kandyzowana pomarańcza
  3. Świeżo pieczony gofr, flambirowane banany w likierze cointerau, słony karmel, lody waniliowe