Menu weselne

Propozycja menu weselnego – 150 zł/osoba

Danie pierwsze:

  • Rosół z makaronem

Danie drugie: (po dwie porcje mięsa na osobę)

  • Rolada wieprzowa
  • Udko z kurczaka
  • Pieczeń biała
  • Kluski
  • Ziemniaki
  • Kapusta czerwona z boczkiem
  • Surówka

Puchar lodowy z bitą śmietaną

  • Wędliny i sery
  • Jajka faszerowane
  • Galaretka drobiowa
  • Pasztet własnego wyrobu
  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka szwedzka
  • Szałot śląski
  • Śledź w oleju
  • Śledź w śmietanie
  • Smalec własnego wyrobu
  • Ogórki arabskie
  • Pieczywo, masło

Kolacja pierwsza:

Karczek z grilla z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja druga do wyboru:

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Bogracz
  • Żurek w chlebie

Kawa i herbata podawane w termosach – bez ograniczeń
Tort, ciasta oraz napoje i alkohol – we własnym zakresie

Obiad

Danie pierwsze:

  • Rosół z makaronem

Danie drugie: (po dwie porcje mięsa na osobę)

  • Rolada wieprzowa
  • Udko z kurczaka
  • Pieczeń biała
  • Kluski
  • Ziemniaki
  • Kapusta czerwona z boczkiem
  • Surówka
Deser

Puchar lodowy z bitą śmietaną

Zimna płyta
  1. Wędliny i sery
  2. Jajka faszerowane
  3. Galaretka drobiowa
  4. Pasztet własnego wyrobu
  5. Sałatka wiosenna
  6. Sałatka szwedzka
  7. Szałot śląski
  8. Śledź w oleju
  9. Śledź w śmietanie
  10. Smalec własnego wyrobu
  11. Ogórki arabskie
  12. Pieczywo, masło
Kolacje

Kolacja pierwsza:
Karczek z grilla z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja druga do wyboru:

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Bogracz
  • Żurek w chlebie
Dodatkowo

Kawa i herbata podawane w termosach – bez ograniczeń

Tort, ciasta oraz napoje i alkohol – we własnym zakresie

Propozycja menu weselnego – 250 zł/osoba

Przywitanie gości lampką szampana
Obiad
  1. Rosół z makaronem lub inna zupa
  2. Danie główne podawane na platerach – 2 kawałki mięsa na osobę
  3. Rolada śląska
  4. Kaczka pieczona w jabłkach
  5. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
  6. Kluski śląskie, kopytka
  7. Ziemniaki pieczone, ziemniaki z wody
  8. Kapusta czerwona z boczkiem, kapusta biała zasmażana, zestaw surówek
Deser
  1. Deser lodowy z owocami lub brzoskwinie zapiekane w marcepanie
  2. Słodycze własnego wyrobu:
    • krem czekoladowy z orzechami
    • panna cotta z owocami tropikalnymi
    • crème brûlée
    • szaszłyki owocowe
    • winogrona w czekoladzie
  3. Tort weselny
Zimne przekąski
  1. Pieczone mięsa na zimno (schab, karkówka, boczek faszerowany)
  2. Pasztet własnego wyrobu z grzybami, bakaliami i żurawiną
  3. Śledzie w białym winie i w śmietanie
  4. Sałatka z kurczakiem
  5. Sałatka z serem pleśniowym i melonem
  6. Sałatka jarzynowa z majonezem
Drobne przekąski typu fingerfood
  1. Pasta z łososia
  2. Tatar agresywny z polędwicy
  3. Sałatka z makreli z suszonymi pomidorami
  4. Kulki serowe w sezamie, ziołach i maku
  5. Falafele z ciecierzycy z kolendrą w sezamie
1. Ciepła kolacja w formie grilla w bufecie szwedzkim
  1. Grillowana karkówka
  2. Grillowany filet z kurczaka marynowany w chili i miodzie
  3. Szaszłyki drobiowe
  4. Szaszłyki z łososia
  5. Pieczone ziemniaczki z folii z masłem czosnkowym, warzywa grillowane, dipy – czosnkowe i z ziołami
2 . Ciepła kolacja
Płonący udziec wieprzowy, pieczone ziemniaczki, kapusta zasmażana
3. Ciepła kolacja do wyboru
  1. Barszcz czysty z kulebiakiem
  2. Strogonow
  3. Pikantny bogracz z pieczywem
  4. Żurek śląski w chlebie
Napoje
  1. Napoje zimne i gorące bez ograniczeń
  2. Lampka wytrawnego wina do obiadu